24.5.2015

Keliaakikko Pariisissa


Smikkis - Smokis matkusti Pariisiin toukokuussa keliakiavatsallaan! Minulla todettiin keliakia vuonna -99 ja siitä lähtien olen saanut "nauttia" gluteenittomasta ruokavaliosta (myöhemmin luontaisesti gluteenittomasta). Ennen matkaa tutustuin Happy Cow:n hakupalveluun ja haeskelin suuren määrän ravintoloita ja kauppoja, jossa pystyisin nauttimaan turvallisesti, gluteenittomasta ruuasta, mutta toisin kävi - silloin kun nälkä iski - olin aina väärällä puolella kaupunkia tai jotain muuta vastaavaa. Mutta matka meni oikein hyvin eivätkä ruokailut tuottaneet ongelmia!
Tässä muutamia poimintoja matkaltani.

Kuten kaikki kunnon keliaakikot tulostin matkalle mukaani kielikäännöksen, jota vilauttelin tarpeen tullen kahviloissa ja ravintoloissa. Pariisin katuja tutkiessa törmäsiin muutaman luontaistuotemyymälään, josta oli helppo hankkia pientä gluteenitonta välipalaa. Valikoima puodeissa oli sitä ja samaa: Semperiä ja aivan samoja tuotteita kuin mitä Suomessakin on tarjolla. MUTTA upean yllätyksen koin Mark and Spenser Food Store:ssa. NAM - hyllyillä lepäsi mitä ihanampia gluteenittomia tuotteita, joita sai herkutella turvallisesti ja ilman pelkoa vatsan väänteistä. Suosikkini oli ehdottomasti Millonaire's caramel! Mikä nautinto! Rapeaa maissimuroa, paljon suklaata ja karamellikastiketta. Ah - taivaallisen hyvää! Toukokuussa 2015 avattiinTampereen Sokoksen toiseen kerrokseen Mark and Spenser Food, mutta  siellä ollut mitään - siis ei mitään - gluteenitonta tarjolla. Pettymys. Laitan takuuvarmasti palautetta myymälään.

Mark and Spenser Food, Saint Michel, 35 Boulevard Saint-Michel

Naturalia on paikallinen Ruohonjuuri, jossa on laaja valikoima gluteenittomia tuotteita. Kylmä kaapeista löydät myös luomumehut ja salaatit piknikille!

Naturalian liikkeen löydät rue de Verrerieltä.

Aivan ihana luomu- ja ekopuoti löytyi myös hotellini (Hotel Tim de Louvre) läheltä. Huippu ystävällinen palvelu! Tässäkin liikkeessä on pieni viileä hylly, josta voi napata ilta- tai välipalaa hotellille tai puistoon. La vie Claire on osoitteessa 80 St Honore st.

La vie Claire nettisivuilla on myös tietoa gluteenittomasta ruokavaliosta. 

Yhteenvetona sanottakoon, että puotien ystävällisyys ja englanninkielen taito yllättivät minut täysin. Tunsin itseni tervetulleeksi! Taidanpa palata rakkauden kaupunkiin toisenkin kerran. Merci beaucoup Paris!

La Vie Clairessa oli asiantunteva palvelu.